Новият наставник на Интер Антонио Конте не пожела да потвърди, че водещият нападател на отбора през последните години - Мауро Икарди, ще продължи да бъде част от „нерадзурите”. Италианецът също така даде нов повод за спекулациите относно Ромелу Лукаку, като заяви, че клубът има своя план.

По-рано днес бившият селекционер на Италия официално беше назначен за треньор на Интер, а той мотивира решението с това, че клубът демонстрира същите амбиции като неговите лични. „Говорим си за клуб с велика история, който в момента има същите амбиции като мен самия – да печели, да се опита да изгради нещо важно. Затова и се присъединих”, коментира Конте.

„Мисля, че това е ново предизвикателство за мен, нова глава в живота ми. Със сигурност в миналото си бях начело на Ювентус и спечелих титли там. Искам да направя същото и сега, историята на Интер е важна и трябва да показваме същото ниво като преди”, допълни 49-годишният специалист.

Вярва се, че именно Конте е автор на идеята Икарди да бъде заменен с Лукаку, чието бъдеще изглежда все по-далеч от Манчестър Юнайтед. „Мисля, че точно сега е много трудно да говорим по тази тема. Със сигурност имаме план и ще се опитаме да направим отбора по-добър, но също така е много важно да разполагаме със силна воля и огромна амбиция”, продължи Конте.

„Не е вярно, че Интер се е срещал с Лукаку, но повтарям, че сега има спортен директор, който може да говори по този въпрос, както и по другите, свързани с трансферния пазар. Точно в този момент сме много фокусирани, за да взимаме най-добрите решения за клуба заедно, защото няма нищо по-важно от това.”

„Дали съм се срещал с Икарди? Не, съвсем не. Сега едва започвам да дишам атмосферата в Интер. Време е да пристъпя на свой ред в това ново предизвикателство”, допълни Конте.

Още по темата:

Интер се раздели с Лучано Спалети

Официално: Интер обяви Конте с емоционално съобщение

Феновете на Юве с петиция срещу легендата Конте

Уанда Нара: Икарди иска да остане в Интер още един сезон