Един от най-сериозните кандидати за треньорския пост в Интер – Антонио Конте е поставил доста сериозно условие пред клубните шефове, за да замени Лучано Спалети като наставник. Според „Кориере дело спорт” италианският тактик е поставил изричното условие Ромелу Лукаку да бъде привлечен от Манчестър Юнайтед.

Няколко източника от Апенините вече доложиха за принципна договорка между Конте и „нерадзурите”, която би трябвало да влезе в сила от следващата кампания. Съвсем логично предвид непостоянните резултати на отбора в хода на сезона специалистът е поискал множество промени в състава, най-вече по отношение на фланговите футболисти и нападателите.

Диего Годин може да се счита за сигурно ново попълнение, като опитният защитник пристига със статут на свободен агент. Неговият контракт с Атлетико Мадрид изтича в края на юни и играчът вече обяви, че това ще бъде краят на неговия 9-годишен престой при „дюшекчиите”.

Според Конте обаче не защитата е основния проблем на Интер. Наставникът е бил категоричен, че иска Лукаку – който навършва 26 години в понеделник – в редиците на отбора. Дотук през сезона белгиецът се представя колебливо за Манчестър Юнайтед с 15 гола и 4 асистенции в 45 срещи.

Подобно желание от страна на Конте очевидно говори, че настоящият №9 в Интер и доскорошен капитан Мауро Икарди ще бъде продаден. Именно с парите от тази сделка ще бъде финансирана офанзивата спрямо Лукаку, който струваше 75 милиона паунда на „червените дяволи” през 2017-а.