Директорът на Интер Пиеро Аузилио заяви, че настоящата звезда на Барселона Филипе Коутиньо е футболистът, за чиято продажба клубът съжалява най-много.

Един от силните хора в управата на „нерадзурите” даде обширно интервю за „Скай Италия”, в което обсъди много от сделките, които се оказаха неуспешни за Интер през годините.

„Най-голямото ми съжаление, без никакво съмнение, е Коутиньо. Ако трябва да бъда честен, дори не ставаше дума за икономически проблем, когато го продадохме на Ливърпул (срещу 13 милиона евро през януари 2013 година – б.р.), защото веднага след това купихме Матео Ковачич и Мауро Икарди”, коментира Аузилио.

През януари 2018-а Ливърпул трансферира бразилския национал в Барселона, а сделката – чийто размер би достигнал до 160 милиона евро при активирането на определени бонуси – направи Коутиньо най-скъпия играч в историята на „блаугранас”.

„Всички директори в Интер с радост щяхме да задържим Коутиньо за 20 години напред, но имаше и един много важен проблем: той просто не играеше. На всеки 6 месеца футболистът съвсем правилно идваше при нас и ни казваше, че иска да напусне, за да може да играе редовно”, допълни Аузилио.

Той също така разкри, че Интер е изпуснал възможността да отмъкне Пауло Дибала под носа на Ювентус. „Организирахме среща с Палермо през 2015 година и съм убеден, че ако Интер бе показал повече готовност да похарчи пари, то тогава Дибала щеше да стане наш футболист. Нашето предложение беше значително по-ниско от това на Ювентус, който от своя страна му предложи шанса да играе в Шампионската лига. Въпреки всичко идеята да направим дуо Дибала-Икарди интригуваше всички нас, дори самите футболисти”, допълни Аузилио.