Вчера председателят на Манчестър Юнайтед Ед Уудуърд заяви, че тимът ще се подсили с няколко класни попълнения през лятото, за да може да се бори за титлите в Англия и в Шампионската лига. Приоритетите за „червените дяволи“ ще бъдат още един полузащитник и двама офанзивни футболисти, това твърдят различни източници от Острова.

През зимния трансферен Юнайтед се подсили с Бруно Фернандеш от Спортинг Лисабон и нападателят Одион Игало под наем до края на сезона. Основната трансферна цел обаче Ерлинг Холанд се изплъзна, след като подписа с Борусия Дортмунд. Поради тази причина 20-кратните шампиони на Англия ще се подсилят с двама нападатели, съобщава „Manchester Evening News“.

Евентуалната продажба на Пол Погба и играещият под наем в Интер Алексис Санчес би осигурило сериозни финанси за нови футболисти. Основна трансферна цел за нападението на тима се смята, че звездата на „нерадзурите“ Лаутаро Мартинес.  Друг офанзивен играч, който „червените дяволи“ искат е Джейдън Санчо. Юнайтед ще се опита да си отмъсти на Дортмунд за това, че взе Холанд под носа им и ще се опита да вземе англичанина през лятото, но ще срещне сериозна конкуренция, защото цяла група елитни тимове ще иска да се подсили с 19-годишния футболист.

В центъра на терена се спекулира, че основните цели са Джеймс Мадисън от Лестър, Дони ван де Беек от Аякс и Джак Грийлиш от Астън Вила. За първия обаче е малко вероятно да пристигне на „Олд Трафорд“, защото в медиите върлуват новините, че съвсем скоро той ще преподпише дългосрочно с „лисиците“. За Ван Де Беек пък отдавна е явно, че Реал Мадрид е сериозен претендент за неговия подпис.

Не трябва да се забравя и фактът, че бъдещето на мениджъра Оле Гунар Солскяер ще остане неясно до последния момент. Твърди, че бившият наставник на Тотнъм Маурисио Почетино е претендент за поста на норвежеца, ако той бъде уволнен.   

По всичко обаче изглежда обаче, че лятото ще бъде горещо за тима на Манчестър Юнайтед.