Новото попълнение на Интер – Ромелу Лукаку, правел всичко възможно, за да убеди доскорошния си съотборник в Манчестър Юнайтед – Алексис Санчес, да го последва в италианския гранд. Според „Дейли Мейл” не минавал и ден без белгиеца да пише съобщения до най-скъпоплатения в съблекалнята на „червените дяволи”.

26-годишният Лукаку съвсем наскоро финализира преминаването си от Юнайтед в Интер срещу 73 милиона паунда. И оттогава досега не е спирал да убеждава 30-годишния Санчес за втори престой в италианския футбол.

Според „Дейли Мейл” Лукаку стигнал дотам, че обяснявал на чилиеца колко по-красив град е Милано в сравнение с Манчестър. Явно опитите на тарана са дали резултат, защото според множество от водещите издания в Англия и Италия съвсем скоро Санчес ще премине на „Джузепе Меаца”.

„Гадзета дело спорт” твърди, че чилиецът вече е си е избрал фланелката с №7 при „нерадзурите”, които ще го вземат под наем до края на сезона. В същото време Юнайтед ще поеме половината от чудовищната заплата на нападателя, който на седмица заработва по около 560 хиляди паунда.