Новото попълнение на Интер Ромелу Лукаку отправи сериозна критика към вече бившия си тим Манчестър Юнайтед. В подкаст, записан преди трансфера на белгиеца при „нерадзурите”, нападателят открито атакува шефовете на английския колос, заявявайки, че те считат играчите за „тъпи”.

26-годишният футболист даде доста дълго интервю заедно с бившия вратар на Манчестър Сити Джо Харт, като обсъди пламенно начина, по който приключи престоя си на „Олд Трафорд”.

„Много неща се изписаха, а аз не се чувствах защитен. Имаше твърде много слухове – Ром отива еди-къде си, те не искат Ром – а никой не пристъпи да ги прекрати”, заяви Лукаку. „Те трябваше да намерят някого. Бяхме Погба, аз и Алексис. Само ние тримата бяхме в устите през цялото време. Лично аз виждах ситуацията по много различни начини.”

„Това продължи едни 3-4 седмици. Чаках някой да излезе и да приключи въпроса. Не се получи. Имах своя разговор с клуба, като им казах, че е по-добре да тръгнем по различни пътища. Ако не желаеш да защитиш някого, всички тези истории се появяват. Просто исках от тях да кажат: „Ром ще се бори за своето място”, ала това никога не се случи в течение 4-5 месеца.”

„Постоянно се чуваше: „той трябва да си замине”, „не заслужава да бъде там”… Ами окей, тогава вече искам да си тръгна. Има го моментът с битката да защитиш мястото си, но също така и хората там трябва да те искат.”

„Ако си щастлив, ще намериш начин, без значение дали си титуляр или резерва. Но никой не ми каза каква е ситуацията, затова си дадох 2-3 седмици да анализирам нещата, докато четях всичките л***а по медиите. Кой изнасяше неща от кухнята ли? Не бях аз. Нито пък моят агент. Виждах на телефона си как истории се пораждат от нищото.”

„Казах им: „Не е добре за мен да бъда на място, където не съм желан”. Не сме глупави. Там ни имат за тъпи, но ние не сме тъпаци, знаем кой направлява изтичането и другите работи. Казах им: „Не можете да работите по този начин, за мен е по-добре да се махна.”

„Много хора вярваха, че не бива да бъда част от тази системата. Това беше усещането ми от разговорите, които проведох. Просто знам, че е така. За мен най-смешното беше как така бях по-зле от л***о в клубния си тим, но когато играех в националния, всичко беше наред? А и се чувствах щастлив.”

„Върша нещата, защото наистина вярвам в себе си и винаги се боря за това, в което вярвам. В този етап от живота си се оказах на място, където очевидно не бях желан. Не исках да бъда проблем в съблекалнята, затова намерихме решение и уредихме нещата. Никога не искаш да държиш играч, който не е щастлив, а те очевидно просто не искаха да бъда там”, каза още Лукаку в тирадата си.