Отборът на Манчестър Юнайтед обмисля възможността да отправи оферта в последната седмица на трансферния прозорец за футболиста на Интер Кристиан Ериксен, съобщава един от най-популярните футболни подкасти във Великобритания „The Transfer Window“.

„Червените дяволи“ имаха сериозен интерес към плеймейкъра още преди неговото преминаване в Интер, но тогава той предпочете да премине при „нерадзурите“.

Датчанинът обаче така и не показа своите качества на „Джузепе Меаца“ и изобщо не можа да се наложи в състава на Антонио Конте. Сега от Юнайтед обмислят да се възползват от ситуацията и да привлекат играча с шест месечен наем, който да не включва задължителна клауза за откупуване, ако той не се представи според очакванията.

Според информацията, Юнайтед е готов за предложи да плати едва 1,33 милиона паунда от останалите общо 3,55 милиона паунда заплата, останали по договора на Ериксен през този сезон, за да го вземе под наем през януари.

От Интер са сметнали оферта като „смешна“, само че те са готови да се съгласят и на този вариант само заради финансовата криза, породена от пандемията от коронавируса, която удари сериозно „нерадзурите“.