Приоритетът за новия мениджър на Манчестър Сити Пеп Гуардиола ще бъде намирането на нов централен нападател, който да наследи Серхио Агуеро. 32-годишният аржентинец вероятно ще получи лукса да определя собственото си бъдеще и въпреки че все още може да подпише удължаване на договора, „гражданите“ планират да подпишат с нов по-млад таран.

Към момента вицешампионът на Англия разполага единствено с Габриел Жесус,който не се ползва с пълното доверие от Гуардиола, докато Лиъм Делап, който направи своя дебют във Висшата лига през септември, навършва 18 години едва следващия февруари.

Според „Daily Telegraph“ Сити е разглеждал възможността да подпише с Ромелу Лукаку от Интер миналото лято. Белгийският национал, който е бивш играч на градският съперник Манчестър Юнайтед, вкара 34 гола във всички турнири през миналия сезон.

Според информациите обаче Интер е поискал 93,75 милиона паунда за играча, който им струва 74 милиона паунда само 12 месеца по-рано и е принудил Сити да се откаже от интереса си към него.