Мауро Икарди стана персона нон грата в Интер по време на продължителните преговори за подновяването на договора между аржентинския нападател, съпругата му и негов агент Уанда Нара и клуба от Серия А. Изглежда все по-малко вероятно 26-годишният футболист да остане при „нерадзурите“ през следващия сезона.

Икарди бе лишен от капитанската лента на Интер от старши треньора Лучано Спалети през февруари и впоследствие не игра за отбора в продължение на няколко седмици.

Феновете на Интер настояват Икарди да бъде продаден.

В същото време аржентинският футболист усеща липса на „любов“ и уважение от клуба.

След като преговорите между Интер и Икарди, описани от Спалети като „унизителни“, доведоха до примирие, въпросът в момента е свързан с непосредственото бъдеще на нападателя.

Според италианските медии, Икарди не желае да напуска Серия А, въпреки интереса от няколко от топ отборите в Европа към него.

Единственият клуб в Италия, който е в състояние да отговори на финансовите изисквания на Икарди и е в състояние да му предложи конкурентна платфора е Ювентус.

„Бианконерите“ подготвят продажбата на Пауло Дибала и при положение, че аржентинецът бъде трансфериран, италианският шампион веднага ще се активира в привличането на Икарди.

Ювентус е готов да включи в сделката за Икарди – Гонсало Игуаин и Жоао Кансело. Очаква се Интер да приеме подобно предложение.