Интер не възнамерява да прави пречки на своя централен защитник Жоао Миранда в търсенето на ново предизвикателство. Очаква се през лятото бразилският национал да напусне „нерадзурите”, като на този етап има две опции пред себе си – Монако и Бенфика.

34-годишният футболист вече е със статут на твърда резерва в италианския гранд, където водещите функции в центъра на отбраната се възлагат на Стефан де Фрай и Милан Шкриниар. Логично бившият кадър на Атлетико Мадрид е решен към края на своята кариера да си намери тим, където ще играе повече.

Миранда имаше предложения да заиграе в Китайл или Обединените арабски емирства през януари. Той ги отхвърли, тъй като има желание да остане още един-два сезона на европейската сцена.

В момента агентът на Миранда оценява опциите в тази връзка, като най-вероятните дестинации са Монако и Бенфика. Трябва да се отбележи, че Миранда има договор с Интер до лятото на 2020 година, което значи, че купувачите ще трябва да заплатят макар и минимална трансферна сума.

Интер иска на всяка цена да се отърве от годишната заплата на футболиста – около 3,5 милиона евро на година. В тази връзка „нерадзурите” биха склонили дори и на свободен трансфер.