Наполи е готов да плати на Интер исканите 60 милиона евро и дори може да включи Лоренцо Инсиние в сделка, която да прати в обратна посока нападателя Мауро Икарди. Изглежда разговорите между играча и неаполитанците напредват добре и скоро аржентинецът би могъл да се откаже от мечтания трансфер в Ювентус.

Дотук 26-годишният Икарди получи всички възможни индикации, че с пристигането на Антонио Конте за наставник неговото време на „Джузепа Меаца” е изтекло. Интер не крие интереса си към Ромелу Лукаку, което е ясно послание, че разжалваният капитан на „нерадзурите” вече не е желан. Италианците дори предложиха аржентинеца на Манчестър Юнайтед в опит да отбият голяма част от цената на Лукаку, само че англичаните отказаха (както и самият Икарди).

Според няколко издания от Апенините Наполи не просто е готов да удовлетвори финансовите претенции на Интер по отношение на Икарди, но също така му предлага по-висока заплата от тази, която Юве е готов да му плаща.

„Кориере дело спорт” твърди, че „везувианите” могат да подсладят допълнително сделката за Интер, включвайки Лоренцо Инсиние. Звездата на Наполи отскоро отново започна с намеците, че може и да смени клубната си принадлежност.

„Гадзета дело спорт” добавя, че президентът на неаполитанците Аурелио де Лаурентис изобщо не е фен на Икарди, обаче има пълно доверие в преценката на треньора Карло Анчелоти. Според последния именно аржентинецът е човекът, който да помогне на отбора да вдигне нивото си.

Освен всичко друго Де Лаурентис би бил щастлив да отмъкне цел на Ювентус, след като враждата между двата клуба се усили заради назначението на Маурицио Сари за наставник.