Дългоочакваното завръщане на Неймар в Барселона няма да се случи това лято, това твърди президентът на клуба Хосеп Мария Бартомеу. В интервю за каталунския ежедневник „Sport“ Бартомеу заяви, че подобен трансфер е „непосилен“ поради финансовите проблеми, наложени от пандемията от коронавирус.

"Няма да се опитваме да вземем Неймар това лято. Направихме всичко по силите си миналата година, но няма да се опитваме отново“, обяви Бартомеу.

Босът на "каталунците" също каза, че нападателят на Интер Лаутаро Мартинес също няма да пристине в тима, макар да се интересуват сериозно от него. Твърди се, че италианския тим иска около 100 милиона евро за нападателя на Аржентина, което се оказва непосилна цифра за Барса. Бартомеу потвърди, че разговорите между двата клуба са спрени.

Президентът също така потвърди, че вратарят Марк-Андре тер Стеген няма да напуска, на фона на интереса от отбори от Висшата лига. Той определи вратаря като основен играч на тима. 

Бартомеу също говори и за Меси, като сподели, че капитанът на клуба „има още три или четири години във футбола“, а за финал предрече светло на бъдеще на младия Ансу Фати в Барселона: 

„Той е от съществено значение за бъдещето на клуба“, заяви Бартомеу.