Италианският Интер няма намерение да се откаже от идеята за закупуването на халфа на Реал Мадрид Лука Модрич. Всичко трябва да стане, след като Джузепе Марота започне работа на „Джузепе Меаца”.

Все още действащият директор на Ювентус има договор с „бианконерите” до 31-и октомври, а оттам насетне се очаква да започне работа в Милано.

Новият президент Стивън Жанг, който е син на един от основателите на Сунинг Груп, официално наследи Ерик Тохир през изминалата седмица и вече има големи планове. Първата задача пред него е да официализира пристигането на Марота, който има нюхът за привличане на големи футболисти.

Марота ще опита да натисне Лука Модрич да напусне Реал Мадрид, като идеята е пристигането му да стане през зимата, а в краен случай след края на този сезон. Хърватският плеймейкър не се наслаждава на добри времена в Реал последните месеци, като отношенията му с треньора на „кралския клуб” Жулен Лопетеги са обтегнати. Именно този инструмент би използвал Марота, в допълнение на факта, че Модрич ще играе заедно със своите сънародници – Иван Перишич, Симе Вършалко и Марсело Брозович в Милано.