Чилийският национал Алексис Санчес официално премина в Интер Милано от Манчестър Юнайтед, като офанзивният футболист ще играе една година под наем в новия си тим. Санчес летя за Милано в сряда и премина през медицински тестове, а Интер се е съгласил да заплати 5 милиона евро от неговата заплата по време на наема, а останалите 12 милиона си остават за Ман Юнайтед.

Първоначално е трябвало сделката да бъде наем с опция за закупуване в края на сезона за 15 милиона евро, но продължаващите се финансови забавяния към директорите на Интер са ги принудили да не слагат опция за закупуване.

Все пак Tuttomercatoweb пише, че има съглашение между агента на играча и „нерадзурите” за двугодишен контракт между 2020-а и 2022-а, който още не е подписан. Това е завръщане на Санчес в Италия, който игра за Удинезе през 2007-а година, след което премина в Барселона през лятото на 2011-а година.

Играчът има 20 гола и 16 асистенции в 95-те си мача в италианското първенство. Той игра после за Арсенал и Манчестър Юнайтед, като при последния тим не успя да се утвърди с добра игра.