Сампдория официално привлече полузащитника на Интер - Стефано Сенси. 26-годишният футболист пристига в клуба от Генуа под наем до края на сезона, с цел повече игрово време.

По-рано през деня бившият халф на Чезена и Сасуоло премина задължителните медицински прегледи, преди да подпише с новия си тим. Сега от Сампдория вече депозираха контракта на Сенси пред Серия А.

Сенси, който има 8 мача за националния отбор на европейския шампион Италия, е изигра 12 срещи с екипа на Интер от началото на сезона. Само в една от тях обаче е започнал като титуляр. Той пропусна 7 двубоя в началото на кампанията, когато лекуваше контузия, а след като се възстанови така и не успя да пробие в състава на Симоне Индзаги.

Единственото си попадение през този сезон плеймейкърът отбеляза срещу Емполи. Двубоят бе от турнира за Купата на Италия, а той се разписа в продълженията за 3:2, за да прати „нерадзурите“ в следващата фаза

Сенси пристига в Сампдория с надеждата да получава повече игрови минути и да се завърне към най-добрата си форма. Полузащитникът е важно попълнение за "моряците" и бе искан лично от новия треньор Марко Джампаоло, които се надяват да им помогне в битката за оцеляване в елита.