Изпълнителният директор на гиганта за производство на гуми "Пирели" Тронкети Провера сподели, че компанията ще се опита да помогне на Интер, ако клубът проявява амбиции за закупуването на Лионел Меси. 

Аржентинската суперзвезда има една година до края на настоящия си договор и това предизвиква редица спекулации относно това дали Лео ще напусне "Камп Ноу" след толкова много години. Един от клубовете, за които се спекулира,че са сериозни в намаренията си да закупят гения, е именно Интер. 

"Нерадзурите" са помолили "Пирели" за помощ по подобие на съдействието, оказано от автомобилният гигант "Фиат" преди година при сделката за закупуването на Кристиано Роналдо от Ювентус. Шефът на компанията обаче споделя, че пандемията от коронавирус значително е ограничила възможностите за финансова подкрепа. 

"Честно казано, в момент като този, нямаме възможност да инвестираме повече в спорт, отделно от уговореното за Формула 1 и Интер. Президентът на Интер Стивън Жанг ще трябва да направи усилие сам. Ние може да помогнем, но не и да направим нещо многозначително", завърши изказването си по темата Провера.