Манчестър Юнайтед предявява желание от много време да привлече крилото на Интер Милано Иван Перишич, а по-рано през неделния ден стана ясно, че футболистът е готов да заиграе на по-високо ниво в своята кариера.

Хърватинът довери, че ако треньорът на баварците Нико Ковач го желае, то знае къде точно да го открие.

Перишич изигра чудна кампания на Мондиал 2018, след като се представи на изключително ниво с екипа на Хърватия, достигайки до второто място по терените в Русия.  29-годишният футболист вкара важния гол срещу Англия на полуфиналите, за да може „ватрените” да стигнат до финалната среща.

След признанието за Байерн, Перишич говори пред хърватския Sportske Novosti, където довери, че желае да играе в Англия и Испания преди да приключи състезателната му кариера. Хърватският футболист е голям блян за мениджъра на „червените дяволи” Жозе Моуриньо, който е негов голям фен.

„Искам да тествам моите качество в най-добрите лиги. Въпросът е дали имам време да го сторя. На 29 години съм и работя здраво, за да удължа максимално кариерата си. Факт е, че искам ад играя в Англия и Испания, но не знам дали ще имам нужното време”, сподели Перишич.