Нападателят Ромелу Лукаку беше посрещнат от 500 фенове на Интер при пристигането си в Милано през 2 часа през нощта местно време. Днес белгиецът ще финализира преминаването си от Манчестър Юнайтед, който ще получи 65 милиона евро плюс още 10 милиона под формата на бонуси.

До този момент 26-годишният играч беше в Брюксел, където тренираше с родния си Андерлехт през последните няколко дни. Това му навлече известни проблеми пред ръководството на „червените дяволи”, но желанието на футболиста да осъществи трансфер в Интер и последната оферта на „нерадзурите” явно убедиха английския колос да не протаква повече трансфера.

През тази нощ Лукаку и неговият агент Федерико Пасторело отлетяха с частен самолет, като играчът сподели този факт с последователите си в социалните мрежи. Около 500 души от агитката на Интер се изсипаха на летище „Малпанеза”, за да поздравят белгиеца и чинно чакаха до 2 часа през нощта, когато той най-сетне се появи.

Футболистът поздрави привържениците с усмивка при появата си, а те му отвърнаха, като започнаха да скандират името му. Очаква се в рамките на днешния ден играчът да премине медицински тестове и после да парафира 5-годишен контракт срещу заплата от 7,5 милиона евро на сезон.

През лятото на 2017 година Юнайтед плати на Евертън 84,7 милиона евро (76 милиона паунда) за играча и до последно опита да минимизира загубите. Все пак Интер показа находчивост при преговорите и така се стигна до консенсуса при 65 милиона евро (60 милиона паунда) плюс 10 милиона (9,2 милиона паунда) под формата на бонуси.