Полузащитникът на Барселона Иван Ракитич даде ясно да се разбере, че няма да преминава в Интер Милано през това лято, споделяйки: „Щастлив съм в Барселона и никакви мисли не са ми минавали през главата”.

Хърватският халф бе свързван с трансфер при „нерадзурите” през миналото лято, а испанският Mundo Deportivo потвърди по-рано през май, че италианският тим е близо до това да удовлетвори всички финансови претенции на страните. Въпреки това 31-годишният Ракитич отрече информациите за негов трансфер в Северна Италия.

„Не знам защо има информации за мой трансфер в Интер, не мога да си го обясня. Уважавам всички отбори много. Интер е чудесен клуб, срещу който играхме през сезона.”

„Имам съотборници, които също почитам, но едното нещо не променя фактите. Много се радвам, че съм в Барселона и считам, че ако има интерес от Интер, то е защото се справям добре. Щастлив съм в Барселона”, сподели №4 в Барса.

„Цялата ми фамилия също е доволна в Испания и не мисля за никакви промени. Това са новини, които не са създадени от мен, няма съмнение в това. Имам оставащ тригодишен контракт с Барселона и искам тук да остана, защото съм доволен от всяко едно естество. Разбирам журналистите, че могат да пишат и говорят каквото поискат, но в този случай не сте прави”, завърши Ракитич пред испанските медии.