Реал Мадрид ще трябва да плати поне 80 милиона евро на Интер, за да си осигури услугите на нападателя Мауро Икарди, твърди AS.

Освобождаващата клауза на аржентинеца е в размер на 110 милиона евро, но според информацията на испанското издание е възможно договаряне за по-малка с 30 милиона евро сума.

„Белите“ следели изкъсо ситуацията около Икарди. Слуховете са, че са имали уговорена среща с хора от обкръжението на голмайстора през миналата седмица, но тя пропаднала заради треньорската рокада в Кралския клуб и представянето на Зинедин Зидан.

Мауро Икарди

източник: Gulliver/Getty Images

Иначе в Интер взеха капитанската лента на Икарди, като той не е играл от началото на февруари насам. Голмайсторът пропусна включително и двете шестнадесетинафинални срещи в Лига Европа срещу Айнтрахт, където бе елиминиран.

Икарди, който е част от италианския гранд от сезон 2012/13, когато премина от Сампдория, има договор до юни 2021 година. През настоящия сезон в Серия А той взе участие в 20 мача, в рамките на които отбеляза 9 гола. Голмайсторът игра и в два двубоя за Купата, където реализира две попадения. В групите на Шампионската лига взе участие в шестте мача на Интер, като се разписа 4 пъти. 

Още по новини: 

Интер без Икарди и в дербито срещу Милан

Икарди продължава да не тренира с Интер