Реал Мадрид води преговори с Ривър Плейт за халфа Франко Мастантуоно, разкри трансферният гуру Фабрицио Романо. 16-годишният талант е смятан за новото дете-чудо на аржентинския футбол. Скаутите на Реал Мадрид пък са мнение, че Мастантуоно може да се превърне в „новия Федерико Валверде“.

Роденият на 14 август 2007 г. талант е в полезрението и на Барселона и Манчестър Сити. Преди три месеца Мастантуоно вкара първото си попадение за Ривър Плейт в мач за Купата на Аржентина срещу Екскурсионистас и стана най-младият голмайстор в историята на Ривър Плейт, изпреварвайки постижението на Хавиер Савиола. Месец по-късно Ривър Плейт удължи договора със своя ученик до края на 2026 г. с включена  клауза за компенсация от 50 милиона евро. 

Любопитното е, че родителите на Мастантуоно се надявали той да стане тенисист. До 12-годишна възраст той тренирал и двата спорта, но прекарвал повече време на корта с ракета в ръка. Все пак през 2019 г. Франко се озовал в школата на Ривър Плейт.
 
„Забелязах Франко, когато беше още на осем или девет години. Но тогава не успях да го взема, защото момчето беше голямата надежда на аржентинския тенис. Родителите му искаха той да продължи да се занимава с този спорт, въпреки че самото дете винаги е мечтало за футболна кариера. Това, което най-много ми хареса, беше начинът, по който вземаше решения на висока скорост и държеше топката в краката си. На тази възраст е много трудно да се видят такива качества в момчетата, разкрива скаутът на Ривър Плейт - Даниел Бризуела. 
 
Мастантуоно може да играе като офанзивен вътрешен халф или крило. Той е левичар, има брилянтен дрибъл и отлична стрелба, включително и от свободни удари, много е креативен и има лидерски качества.