Директорът в Интер Пиеро Аузилио заяви, че трансферният пазар вече е приключена тема за клуба, който така и не е получил „подходяща” оферта за крилото Иван Перишич.

Посланието на шефа е насочено преди всичко към Арсенал, който през последните дни сериозно размъти главата на навършващия след дни 30 години футболист. Хърватинът дори подаде молба за трансфер, която го извади от титулярния състав за последния шампионатен мач, загубен с 0:1 от Торино.

Главният проблем се състоеше в това, че „топчиите” нямат възможност да правят големи покупки през зимата. Те опитаха безуспешно да договорят наем с опция за откупуване, а също така предложиха и бартерна сделка с Месут Йозил. И двете оферти обаче се оказаха отхвърлени.

Интер настоява да получи минимум 40 милиона евро, като в най-добрия случай би се съгласил на наем със задължение за покупка при неговото изтичане. „Перишич иска да замине зад граница, но няма подходящи оферти”, каза Аузилио.

„Ако той остане при нас, очаквам същия професионализъм както винаги. Ние възнамеряваме да го вкараме в правия път и това не би трябвало да е проблем. Не мисля, че ще ни отнеме прекалено дълго време.”

„Мога да кажа, че трансферният прозорец за нас е затворен. Имахме някои фитнес проблеми с Шиме Върсалко, затова запълнихме дупката с привличането на Седрик Соареш. Интер върви по труден път през последните няколко години, собствеността се смени три пъти, но сега имаме солиден и амбициозен собственик, който чрез време и търпение ще постигни велики неща”, завърши Аузилио.