Подписът на Мауро Икарди бе сложен под договор с Пари Сен Жермен с трансфер под наем от италианския Интер Милано. Аржентинският стрелец ще се подвизава в следващите две кампании на „Парк де Пренс”, като това удоволствие ще струва на парижани 12 милиона евро. Подробностите около сделката за аржентинеца към "Парк де Пренс" дойдоха от светилото в италианската журналистика - Джанлука Ди Марцио, който в своя сайт оповести сделката.

Икарди: ПСЖ ми даде увереност, искам да постигна всичко тук

Заплатата, която е на стойност 7 милиона евро на Икарди, пък ще бъде плащана от френския шампион. След 21:00 часа българско време Икарди влезе в централата на ПСЖ, за да подпише своето споразумение с френския тим. Нападателят подписа удължаване на договора си с „нерадзурите” от 2021-а до следващия сезон, което на практика запазва Интер в добра позиция, за да не може да загуби без пари стрелеца. През следващото лято пък ПСЖ ще може да заплати нови 65 милиона евро, за да остави Икарди в столицата на Франция. Ако тази оферта стане факт, французите ще трябва да заплатят на играча нови два милиона евро. Друга условност е, че ако Икарди реши да се върне в Интер след края на сезон 20/21, то №9 ще получава по пет милиона евро заплата, предава още Ди Марцио.

Заплатата на играча ще се увеличава от само себе си с по един милион евро, докато е в ПСЖ. В понеделнишкия ден той летя за Франция с неговия агент и приятелка – Уанда Нара, за да премине медицински прегледи и да подпише договора си.

Маурито има сензационен голов рекорд в Италия, след като наниза 121 гола в 219 срещи за Интер, но неговите отношения с всички в Интер се сринаха през изминалата зима. Това стана през февруари, когато се скара с наставника Лучано Спалети, а от клуба решиха да снемат от ръката му капитанската лента, въпреки че се твърдеше, че футболистът лекува травма в коляното. Сагата се разрази месец, след което той отказа да тренира с клуба.

След края на сезона пък двете страни се уточниха, че няма да имат бъдеще заедно и играчът трябваше да си търси нов отбор. Въпреки това Икарди отказваше всяка оферта, която идваше, а дори през миналата седмица предприе дело срещу клуба за 1,5 млн. евро компенсация, тъй като не са искали да го върнат в тренировките на първия отбор. Неговият адвокат довери тогава, че ако Икарди напусне, делото ще се преустанови, което се очаква и да стане. Играчът ще носи №18 по време на престоя си във френския колос.