Манчестър Юнайтед, Челси и Нюкасъл ще се изправят в битка за крайния защитник на Интер - Дензъл Дъмфрис. Gazzetta dello Sport пише, че представителите на нидерландеца са отлетели до Англия, за да проведат лично разговори със заинтересованите клубове.

Интер е определил цена от около 50 милиона евро на десния бранител, въпреки че информацията сочат, че и оферта от 40 милиона евро може да е достатъчна. „Нерадзурите“ са принудени да продадат някои от своите играчи, за да балансират финансите си, а договорът на играча изтича през лятото на 2025-а година.

Дъмфрис има 23 мача за Интер този сезон, като отбеляза два гола и асистира за още три. 26-годишният нидерландец впечатли и на Световното първенство в Катар. Той игра във всички срещи на „лалетата“ и дори отбеляза гол и направи две асистенции, преди да отпаднат на четвъртфиналите от бъдещия шампион Аржентина след дузпи.

Манчестър Юнайтед иска да подпише с краен защитник, който да се конкурира с Диого Далот в дългосрочен план. Съобщава се, че мениджърът Ерик тен Хаг е склонен да остави Аарън Уан-Бисака да напусне „Олд Трафорд“, което ще остави трансфера на Дъмфрис по-скоро за лятото поради финансови причини.

В същото време Челси търси играч, който да замести контузения Рийс Джеймс. „Сините“ направиха опит да привлекат Мало Густо от Олимпик Лион, но той изглежда ще остане в клуба. Лондончани бяха свързвани и със звездата на Спортинг Лисабон Педро Поро, но по всичко изглежда, че той ще премине в градския съперник Тотнъм.