Новият директор в Интер Джузепе Марота беше категоричен, че въпреки дисциплинарните си проблеми, полузащитникът Раджа Наинголан не е поставян в клубната трансферна листа.

30-годишният белгиец се забърка в поредната голяма каша тези дни и в резултат бе оставен извън групата за тазвечершното дерби срещу Наполи. Към момента Интер временно е спрял състезателните права на Нинджата, за когото се вярва, че не в един случай е закъснявал за тренировка. След това се появи и доста интересен аудиозапис, за когото се предполага, че е от разговор на Наинголан с негов близък приятел. По телефона футболистът заявява, че ще „забърка някоя бъркотия” в клуба, която да форсира раздялата между двете страни.

„Нашата позиция е тази, която вече обявихме в официално изявление”, заяви Марота. „Като клуб се вслушахме в препоръката на треньора, когото искам да подчертая като лидера на групата. Така взехме нашето решение.”

„След това единственото, което мога да споделя, е, че ще се занимаем с проблема вътрешно. Предприехме тези действия, защото бяха редни, има си правила и всеки, който ги нарушава, ще си носи последствията.”

„Когато сме отминали този момент, ще зависи от нас да подкрепим този човек, за да може той да се представя по най-добрия начин. Някои ситуации винаги са се случвали във футбола, няма нужда да го слагаме зад решетките. Предприехме своите действия, играчът призна грешката си и вече можем да продължим нататък”, добави Марота.