Манчестър Юнайтед е готов да се раздели с огромна сума пари, за да докара на „Олд Трафорд” футболиста на Интер Мауро Икарди, твърдят медиите в Испания. Информацията излезе дни, след като Реал Мадрид е заявил, че ще заплати 86 милиона паунда за аржентинския стрелец на италианския тим.

Интер е готов да продаде своя капитан, след като Икарди отказва да продължи контракта си с отбора, а този проблем изглежда, че няма да бъде разрешен скоро време. Очакванията във футболните среди са, че Реал ще инвестира големи пари за подсилването на отбора си през лятото, а 26-годишният нападател е един от топ-приоритетите на „лос бланкос”. Именно в лицето на Икарди пък „кралския клуб” вижда добър партньор на Карим Бензема в атака.

Въпреки това английският Манчестър Юнайтед няма да се даде „без бой” в предстоящата футболна война за подписа на аржентинеца. Англичаните са твърдо решени да сменят Ромелу Лукаку през лятото, като Икарди е смятан за идеален заместник на снажния белгиец. Съвсем наскоро се появиха информации, които гласят, че италианският тим има желание да привлече именно пък Лукаку, като заместник на Икарди, а испанският Marca твърди, че това поставя в доста по-добра позиция Юнайтед пред Реал Мадрид в задаващия се спор за Икарди.

Бившият нападател на Сампдория има 122 гола в 210 мача за Интер, но капитанската му лента бе снета от ръката му, а също така и вече не е викан в групата на „нерадзурите” за мачовете.