Спортният директор на Интер Хавиер Занети заяви пред Радио Континентал, че вижда бъдещето на нападателя Лаутаро Мартинес в тима на „нерадзурите“, въпреки интереса от страна на Барселона и Реал Мадрид .

"В момента виждам, че той има бъдеще в италианския футбол", каза спортният директор Занети, който е клубна легенда.

"Много сме щастливи с него и той е много щастлив в Интер", сподели още аржентинецът.

Нападателят се спряга като наследник на Луис Суарес в Барселона и е на първо място в списъка на „каталунците“. Ръководството на испанците бяха особено впечатлени от представянето му срещу тях в Шампионската лига този сезон.

Връзката му с Меси, които са съотборници в аржентинския национален отбор, може да бъде един от ключовете за евентуалния трансфер. Барселона също обмисля да плати клаузата, заложена в договора му. Тя е на стойност от 111 милиона евро, но важи само до 15 юли.  

Ръководителите на „каталунците“ търсят начин да смъкнат цената, използвайки някой измежду Иван Ракитич, Артуро Видал и Рафиня Алкантара. "Нерадзурите" обаче не са ентусиазирани за нито една от трите опции. Развитие по случая се очаква най-рано, когато първенствата бъдат подновени, след като за момента са спрени поради пандемията от коронавирус.