Нападателят на Челси Оливие Жиру разкри, че неговият приоритет е бил да се присъедини към Интер през януари и, че Лацио също са опитали абсолютно всичко, дори техни представители са идвали в Лондон. Жиру изглеждаше, че бил готов да премине в Серия А преди два месеца, но Челси не успя да намери негов заместник и той остана на "Стамфорд Бридж".

"През януари се вижда далеч от Челси", каза 33-годишният нападател пред „Telefoot“.

„Виждах шест сложни месеца пред мен. Ето защо имах желание да променя пейзажа. Опитах се да напусна през януари. Всичко беше готово, но в крайна сметка Челси не искаше да ме пусне. Можех да си тръгна само при условие, че ми намерят заместник. Все още се надявах да си тръгна на 31 януари“, продължи французинът.

„Всички знаят, че спортният проект на Интер беше най-интересният за мен.  Лацио и Тотнъм също се интересуваха от мен. В един момент беше въпросът къде искам да играя. По телефона разговарях с Конте, той ме познава от времето, когато ме заведе в Челси. Това беше предимство за мен. В допълнение, Интер играеше в Шампионската лига. Те са страхотен клуб. От своя страна Лацио опита абсолютно всичко, дори техни представители дойдоха в Лондон, но сделката беше блокирана".

„Говорих по телефона и с президента на Лион, който прояви интерес към мен, но му казах, че приоритетът ми е Интер“, каза още Жиру.

Договорът на тарана изтича това лято, но сезонът за момента е спрян заради пандемията от коронавирус, а французинът признава, че бъдещето му е забулено в тъмнина.