Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо опита да хвърли малко повече светлина около ситуацията с преговорите, които клубът води с Интер относно крилото Иван Перишич. Португалецът описа ситуацията като много трудна и чистосърдечно призна, че няма идея дали събитията напредват във вярната посока.

Зъбобол бави подписа на Перишич с Юнайтед

Вече над 2 месеца „червените дяволи” търсят общ език с Интер, който е непреклонен в намерението си да им продаде 28-годишния хърватин срещу 55 милиона евро. Юнайтед се опитва да постигне отбив от високата цена, която е един от основните проблеми. Другият е желанието на наставника Лучано Спалети да задържи Перишич в състава, пред когото целта е атака на първите 4 позиции в Серия А (и съответно класиране за Шампионската лига).

След победата с 2:1 над Реал Солт Лейк в контрола Моуриньо бе помолен да коментира случващото се в преговорите и той го стори, отвръщайки: „Нямам никаква идея.”

„Вратата не е затворена, защото не сме доволни да привлечем само Лукаку и Линдельоф. Нуждаем се от още играчи. Искахме четирима нови, така че бих казал работата е свършена на 50 процента”, добави португалският тактик.

„Не искам да казвам нищо, защото всичко става толкова мъчно. Не бих искал да съм на мястото на Ед Уудъърд (изпълнителният директор на Юнайтед – б.р.), който води преговорите, защото всичко се случва доста трудно.”

Перишич напусна лагера на Интер

Шеф на Интер: Перишич? Цената я определяме ние

„Може би няма да вземем другите двама, може да е само един. Ние обаче имаме нужда от този играч, защото ще ни даде повече опции. Отборът има нужда от този баланс. Разполагаме с играчи в отбора, които обаче няма да са в състояние да играят през следващите 3 или 4 месеца. Маркос Рохо, Ашли Йънг, Люк Шоу – това са трима, а ако Златан Ибрахимович остане, стават четирима. Те биха могли да се върнат най-рано към края на годината.”

„Затова имаме нужда от още 2 попълнения или поне едно. Няма обаче да назовавам имена, защото не считам, че би бил коректно”, добави Моуриньо.