Ръководството на Арсенал очевидно не вярва, че ще успее да привлече Иван Перишич под наем от Интер, затова е поело по нов курс. А той е свързан с правещия отчаяни опити да се завърне на европейската сцена Яник Ферейра-Караско.

Белгийският национал в момента е собственост на китайския Далиан Ифан и не се притеснява да заяви, че не е щастлив от живота в азиатската страна. От неговия клуб не виждат смисъл да го спират при това положение, но имат едно-единствено условие – да им бъде пратен адекватен заместник.

Арсенал вече обяви няколко пъти, че не разполага с финансовия ресурс да прави покупки през зимата и ще сведе опциите си само до играчи, които е възможно да вземе под наем. От Далиан нямат против такъв вариант, но е съвсем друг въпросът кой играч на „артилеристите” ще приеме да играе в китайската Суперлига.

Караско е само на 25 години, което го прави далеч по-добро решение в дългосрочен план в сравнение навършващия след броени дни 30 години Иван Перишич (особено ако през лятото "артилеристите" разполагат с необходимите финанси за постоянен трансфер). В Италия обаче все още вярват, че Караско би могъл да акостира в Интер, ако се получи тройна въртележка, която включва оферта на Далиан за 40 милиона евро, изпратена до Борусия Мьонхенгладбах за нападателя Аласан Плеа. Стиа сделката с немците да се случи, Далиан ще пусне Караско под наем в Интер, а оттам на свой ред ще спрат да правят спънки на Арсенал и ще им дадат Перишич за оставащите до края на сезона 6 месеца.