Полузащитникът Раджа Наинголан предизвика мъничък фурор при пристигането си в Сардиния.  В следващите часове белгиецът ще финализира завръщането си в Каляри, а стотици фенове го чакаха на летището.

Аерогарата беше огласена от бурни викове и възгласи с името на Нинджата, докато играчът опита да говори за кратко пред събралите се репортери. „Аз съм щастлив, тук има страхотен ентусиазъм и се надявам да го пренеса и на терена”, заяви 31-годишният играч.

„Винаги съм имал идеята да се върна тук един ден. Не мислех обаче, че това ще се случи тази година, но нещата подраниха, а аз не мога да съм по-щастлив.”

„Не ми беше трудно да избера Каляри. Имах и други възможности, разговарях с много треньори. Като претеглих нещата обаче, включително и ситуациите извън футбола, беше правилният избор да се върна отново тук. Първо и преди всичко, благодаря на президента Томазо Джулини. Още с първото си обаждане той ме убеди. Направи обещания и ги спази. Нещата се развиха така, както аз исках. Лесно беше да се разберем”, добави още Наинголан.

Полузащитникът има почти 150 мача за сардинци при първия си престой в периода 2010-2014. Именно той беше един от хората, които спомогнаха изключително за утвърждаването на Каляри в Серия А.

Наинголан ще играе в Каляри със статут на преотстъпен от Интер до края на сезона.