Северноамериканската eSport организация Team Liquid обяви плановете си да продължи серията от Eve Ascension през 2024 година. Серията, която не се ограничава до определена игра, ще се съсредоточи върху World of Warcraft и ще включва два турнира с цел да повиши още повече интереса към тях. В сътрудничество с марката за гейминг компютри Alienware и уебсайта за World of Warcraft Raider.IO, изданието на Eve Ascension през 2024 година ще представи два турнира. Първият ще се проведе от 17 май до 29 юни, като участващите отбори ще се състезават за награден фонд от 10 000 долара (8,088 паунда).

Квалификациите за турнира започват на 28 май, като четирите най-добри отбора ще си осигурят място в живото състезание, което ще бъде излъчено на Twitch канала на Team Liquid. Според съобщението, подробности за втория турнир ще бъдат разкрити по-късно през месеца.

Инициативата Eve Ascension започна през 2022 година и използва турнири, събития и участие на общността, за да предостави безопасно пространство за геймъри от всички среди. Първото издание беше турнир по VALORANT, като миналогодишната серия се съсредоточи върху World of Warcraft. Представена заедно с Alienware, инициативата цели да се бори с токсичността и тормоза, на които са изложени жените и маргинализираните полове.

Team Liquid продължава да разширява своето портфолио в индустрията на електронните спортове чрез нови партньорства. През март 2024 година организацията сключи договор с Carrefour Brazil за стартиране на кампания, фокусирана върху гейминга, а през февруари се обедини с Sui за изграждането на платформа за лоялност на своите фенове.

В изявлението, от Raider.IO заявиха: "Raider.IO с гордост е бизнес, притежаван от чернокожи, с екип от 50% жени и полови малцинства, включително на ръководни позиции. Персоналът на Raider.IO включва горди членове на общността LGBTQIA+, хора от различни раси и хора от цял свят – всички те се обединяват със своите различни култури и опит!"