Треньорът на Интер Лучано Спалети призна, че не му е никак лесно да обясни как неговият тим изпусна победата срещу Торино във втория кръг на Серия А. „Нерадзурите” пропиляха аванс от два чисти гола, за да завършат 2:2 у дома.

Така соченият от мнозина като претендент за титлата тим все още не е вкусвал успеха от началото на сезон 2018/2019. Интер падна с 0:1 от Сасуоло в първия кръг. В неделя вечер всичко започна с попадението на Андреа Белоти, при което страхотният дълъг пас на Яго Фалке бе зле преценен от вратаря Самир Ханданович. Впоследствие словенецът реагира зле и при изравнителното попадение на Суалихо Мейте.

„Не е лесно за обяснение защо изгубихме пътя през второто полувреме. Изглежда бяхме изненадани от тази дълга топка, изпратена от средата на терена”, заяви Спалети.

„Нямахме правилната преценка на подаването и не би могло да има друго обяснение. После не показахме и правилната реакция след покачилото се напрежение. Трудно е да обясня как допуснахме тези голове, но реалността сочи, че отборът изпитва затруднения, когато е поставен под напрежение.”

„Да спечелим всеки един мач става значително по-тежко, като се има предвид настоящата ни ситуация. Все още имаме нужда да направим стъпки напред. Срещу Сасуоло в първия кръг цялостният ни подход беше сбъркан, но тук стартирахме така добре, а след един банален гол изгубихме посока.”

„Всичко е наред и сме добре, когато ми казвате, че Интере е анти-Юве. Но тогава вие ставате анти-Наполи, Рома и Лацио. Понеже вие го казвате и оставате всичко да лежи на моите плещи. Ако ме питате за представянето ни срещу Сасуоло, ще ви кажа, че не сме „анти” когото и да било, но това не значи, че нямам вяра в потенциала на моя отбор. Медиите си вършат свят работа, но тя създава напрежение”, допълни Спалети.