Уникален обрат в заключителните минути беляза мача от груповата фаза на Шампионската лига между отборите на Интер и Тотнъм. „Нерадзурите” победиха "шпорите" с 2:1 по изключително зрелищен начин на митичния „Сан Сиро”.

Двубоят от Група Б бе решен от играчите на Лучано Спалети само за 6 минути, а малко преди това футболистите му чуха дори освиркванията от публиката.

В герои за Интер се превърнаха Мауро Икарди и Матиас Весино, като за „шпорите” резултата откри Кристиан Ериксен.

Любопитното е, че последният успех на Интер в Шампионската лига датира от преди 2380 дни, когато тимът се наложи с 2:1 над Олимпик Марсилия, отново на „Сан Сиро”.

Отборът на Интер започна много по-активно срещата, по-атакуващо, с поглед към вратата на Мишел Ворм. Въпреки това „шпорите” първи стигнаха до опасност пред мрежата на домакините.

В 13-ата минута Тотнъм заплаши опасно вратата на Интер след изпълнение на фаул. Самир Ханданович обаче отрази директния удар на Кристиан Ериксен фронтално от около 25 метра.

„Нерадзурите” продължиха да диктуват събитията на терена, но многоходовите им атаки така и не стигаха до завършващ опасен удар. За сметка на това в 37-ата минута Хари Кейн беше изведен по прекрасен начин, но се засуети близо до аут линията и не успя да стреля към вратата на Интер, въпреки че беше останал сам.

В 43-ата минута Ханданович се намеси с вещина след удар по земя на Серж Орие.

Луакс Моура, който влезе в игра през второто полувреме, освежи играта на Тотнъм в началните минути. „Шпорите” започнаха да играят по-добре, да владеят повече топката, особено след като поведоха в резултата.

В 53-ата минута Кристиан Ериксен направи чудесен пробив през центъра, стреля от границата на наказателното поле, Ханданович се намеси много добре и изби топката. Защитата на Интер обаче не успя да изчисти и тя попадна отново в Ериксен, който стреля точно при повторния си опит за 1:0.

В 57-ата минута Интер оформи много добра атака, която завърши с удар с глава на Иван Перишич, но Мишел Ворм спаси мрежата си с вещина.

Малко след това вратарят на „нерадзурите”спаси след удар на Ерик Ламела, Хари Кейн обаче се оказа в положение на засада и въпреки че топката влезе във вратата, съдията вече беше дал сигнал.

Към този момент от мача, големите очаквания към Интер се разминаваха със случващото се по терена и от трибуните на „Сан Сиро” започнаха да се чуват откъслечни освирквания.

Едва в края на срещата играчите на Лучано Спалети започнаха да атакуват по-смело. В 81-ата минута Антонио Кандрева стреля мощно от воле с десния крак, но топката премина над вратата на Тотнъм.

Дългоочакваният миг за феновете на Интер дойде в 86-ата минута. След центриране отляво, Мауро Икарди с удар от въздуха, от дистанция, реализира изключителен гол за 1:1.

Това, разбира се, окрили съотборниците му. В края на мача Интер натисна своя съперник в наказателното му поле. В заключителните минути се стигна до няколко мелета пред Мишел Ворм. Успехът обаче дойде в добавеното време на срещата. След центриране от корнер Стефан де Фрай свали с глава, а Матиас Весино засече за крайното 2:1.

В другия мач от Група Б Барселона се наложи с 4:0 над ПСВ Айндховен и поведе в потока с 3 точки, колкото имат и „нерадзурите”.

Състави:

Интер: Самир Ханданович,Стефан де Фрай, Матиас Весино, Мауро Икарди, Раджа Наинголан, Матео Политано, Асамоа, Миранда, Милан Скринияр, Иван Перишич, Марсело Бозович.

Тотнъм: Мишел Ворм, Ян Вертонген, Санчес, Сон, Хари Кейн, Ерик ламела, Ерик Дайър, Муса Дембеле, Кристиан Ериксен, Серж Орие, Бен Дейвис.