Старши треньорът на Интер Симоне Индзаги продължава да вярва, че тимът му има шанс да защити титлата си в Серия А. „Нерадзурите“ победиха Каляри с 3:1 като гости и запазиха интригата за скудетото за последния кръг от сезона.

Интер изостава на две точки от лидера Милан, който се нуждае от точка в последния кръг срещу Сасуоло, за да стане шампион.

Gulliver/GettyImages
30 снимки

„Представихме се добре срещу съперник, който играе силно на собствен терен. Емоциите след спечелването на Купата на Италия все още ни държат, но реагирахме успешно и успяхме да спечелим трите точки, с които запазихме интригата за титлата“, коментира Индзаги.

Той си припомни, че е ставал шампион с Лацио през 2000 година, когато тимът изоставаше с две точки от Ювентус кръг преди края. Сега Интер разчита на Сасуоло да победи Милан.

„Сасуоло е много добър отбор, имат много талантливи играчи в състава. Естествено, ние изоставаме, така че имаме нужда от победа и те да загубят. Случвало се е и преди, аз спечелих с Лацио, когато изоставахме на две точки, а Ювентус загуби от Перуджа, така че може да се случи отново“, каза Индзаги.