29-годишният белгийски нападател Ромелу Лукаку, който се присъедини към Интер от Челси под наем за една година това лято, е с наднормено тегло и му предстои сериозна работа, за да влезе във форма за началото на новия сезон, информира "Гадзета дело спорт".

За първия мач от Серия А, който "нерадзурите" ще играят на 13 август като гост на Лече, Лукаку е изправен пред задачата да свали излишните килограми и да тежи не повече от 101.

Според изданието в момента Ромелу Лукаку се движи твърде бавно в тренировъчния процес, но изтощителната работа в горещия Милано трябва да даде плодове и белгиецът да върне своята скорост. Лукаку има личен физиотерапевт на пълен работен ден, както и диетолог.  

101 килограма се считат за оптимално тегло за белгиеца по отношение на неговия аеробен капацитет и издръжливост. Диетологът се грижи Ромелу да се храни правилно, като включва пиле, сладки картофи, черен ориз в диетата и заменя традиционната паста.  

Лукаку помогна на Интер да спечели титлата в Италия през сезон 2020/21, записвайки 95 мача и 64 гола във всички турнири. През сезон 2021/2022 с Челси той участва в 44 мача и се разписа 15 пъти.