Португалският национал Жоао Марио заяви, че е наясно с причината, поради която феновете на Интер го освиркват, но се закани, че отново ще спечели техните симпатии.

25-годишният играч изглеждаше орисан да напусне „Джузепе Меаца” през лятото, но такъв трансфер така и не се осъществи. През втората половина от миналия сезон португалецът бе пратен под наем в Уест Хем, който не пожела да го откупи за постоянно.

Жоао Марио пристигна в Интер през 2016 година срещу солидна сума (40 милиона евро), поради което очакванията към него бяха немалки. Той определено не впечатли с изявите си, а през това лято направи няколко признания, от които привържениците на „нерадзурите” нямаше как да останат доволни. Играчът заяви, че Серия А не му допада като първенство, а сетне допълни, че у себе си „не намира вътрешен огън” да играе за Интер отново.

„Единственото, което искам да направя сега, е да променя тези освирквания в аплодисменти”, сподели Марио пред „Скай Италия”. От началото на сезона той няма изиграна нито минута футбол, а на всичкото отгоре наскоро го застигна и контузия в бедрото.

„Винаги е трудно, когато феновете те освиркват. Аз мога да ги разбера. Мисля, че има проблем с езика на тялото ми, понякога изглежда, че аз изобщо не съм на терена. Това е детайл, който трябва да подобря, защото имам желанието да се справям добре”, допълни Марио.