Изпълнителният директор на Интер Бепе Марота обясни защо клубът се е разминал с Пауло Дибала, който подписа с Рома, и Бремер, който премина в Ювентус. Той говори също за завръщането на Ромелу Лукаку и бъдещето на Милан Шкриняр, след като феновете на “нерадзурите” изразиха притеснение относно оставането на бранителя, който е искан от Пари Сен Жермен.

“Шкриняр е отличен играч и не е нужно да го поставяме в трансферната листа. Имахме разговори предишните седмици, тъй като получихме запитване. Всичко ще бъде преценено, но това е част от нормалната динамика. Феновете не трябва да се притесняват, отборът е на добро ниво. Видяхме тяхната страст и доверието им с продажбата на сезонните билети. Знаем, че феновете не искат да протестират, а просто да им е ясна ситуацията. Казахме им, че нашето задължение е от една страна да изградим боеспособен отбор, но освен това да гледаме финансовия баланс”, заяви Марота.

“Толкова много се изговори за Дибала. Мога само да кажа, че той е голям професионалист, но ние нямаме проблеми в атака. Просто нямаше място за него. Не защото не е достатъчно добър, а просто защото нямаме нужда от него. Цялата ситуация бе завъртяна така, че изглеждаше зле, но случаят не е такъв. Интер просто има качествена група от нападатели и иска да ги задържи. Мисля, че Рома е идеален отбор за Дибала, защото той може да бъде лидер там”, допълни шефът на Интер.

За Бремер ситуацията се разви различно и Марота го признава: “Пиеро Аусилио работи по този трансфер от месеци. Бремер е страхотен играч. Нашата нужда за финансов баланс ни попречи да завършим сделката. Когато има по-голяма оферта от нашата, естествено клубът, който продава, ще избере нея, както и играчът. Пропуснахме възможност, но това е част от играта”.

Марота разкри, че завръщането на Лукаку е станало при уникални обстоятелства. Белгиецът премина в Интер от Челси под наем за 10 милиона евро само година след като бе купен от лондончани за 113 милиона. “Има специални моменти във футбоал, когато един играч внезапно усеща нуждата да се завърне сред приятели да носи екипа, с който спечели Скудетото. Ние сме късметлии, защото подобни ситуации изискват толкова различни обстоятелства да се случат. Лукаку изглежда различен, той е по-мотивиран, по-голям лидер”, обясни изпълнителният директор на “нерадзурите”.