Почти две седмици преди финала в Шампионската лига между Манчестър Сити и Интер мениджърът на английския клуб Пеп Гуардиола призна, че вече се подготвя за срещата. Мачът е на 10 юни в Истанбул.

“Започнах да гледам минути от играта на съперника, определени ситуации, като мога кажа, че съм впечатлен”, сподели Пеп в интервю за “Гадзета дело спорт”.

“Забележително е това, което правят, както и езикът на тялото им - продължи той. - След като ги наблюдавах, се обадих на мои приятели в Италия, за да ги питам какво мислят по въпроса. Всички те ме предупредиха, че трябва да съм внимателен, защото Интер е сериозен противник. Но аз вече знаех това на фона само на репортажите, които бях изгледал”.

По принцип Сити е считан за фаворит в дуела - най-вече заради безкомпромисната победа над Реал Мадрид в полуфиналите. Испанският настанвик обаче е предпазлив.

“Разбира се, че Интер може да ни надвие, защото те вече три пъти са печелили трофея, а ние никога не сме. Ето защо сега искаме да играем по-добре, за да не загубим отново”, амбициран е Гуардиола.

С него начело преди два сезона Манчестър Сити отстъпи с 0:1 от Челси във единственото си достигане до финала.

Не само Интер обаче е финалист в Европа, а това направиха още два клуба от Калчото - Рома в Лига Европа и Фиорентина в Лигата на конференциите.

“Това не е случайност - смята Пеп. - Аз съм играл в Италия и знам манталитета на футболните хора там. Нека да не забравяме, че преди 20 години Серия “А” беше най-силното първенство и всички треньори и играчи искаха да са там. Освен това националният тим има четири световни титли. Там все още имат манталитет на победители и затова е трудно да играеш финал срещу италиански клуб.”