Отборът на Челси се интересува от крайния защитник на Саутхемптън Кайл Уокър-Питърс, тъй като мениджърът Томас Тухел иска да добави още един защитник към състава си за новия сезон. „Сините“ вече се опитаха да подпишат с Матайс де Лихт, Преснел Кимпембе, Нейтън Аке и Жул Кунде през летния прозорец, но сделките се провалиха по различни причини.

В резултат на това лондончани ще насочат вниманието си към Уокър-Питърс, Марк Кукурея от Брайтън, за когото се твърди, че е съвсем близо до трансфер на „Стамфорд Бридж“, и Дензъл Дъмфрис от Интер.

Уокър-Питърс започна кариерата си в Тотнъм, но се присъедини към „светците“ срещу около 12 милиона паунда през август 2020 година след успешен период под наем в клуба. Мениджърът на тима Ралф Хазенхютл има желание да задържи 25-годишния играч, който беше повикан в английския национален отбор за първи път миналия сезон, след като се представи отлично по време на кампанията във Висшата лига със Саутхемптън.

„Daily Mail“ пише, че Челси, Манчестър Юнайтед, Евертън и Арсенал са свързвани с трансфер на Уокър-Питърс, но „светците“ са му поставили цена от 40 милиона паунда. Въпреки че е нетърпелив да добави още един защитник към своите редици, изглежда малко вероятно Тухел да е готов да плати такава сериозна сума за 25-годишния играч.

Германецът също е изложен на риск да загуби капитана си Сесар Аспиликуета и Маркос Алонсо, които са свързани с трансфер в Барселона. По-рано Челси напуснаха Антонио Рюдигер и Андреас Кристнесн, а единствено на „Стамфорд Бридж“ акостира централния бранител на Наполи Калиду Кулибали.