Отборът на Челси има интерес да привлече защитника на Лестър Сити Уесли Фофана, пише „Sky Sports“. Французинът има договор с „лисиците“ до лятото на 2027 година.

Той преодоля тежка фрактура на пищяла, която го извади от игра през по-голямата част от миналия сезон. Смята се, че пазарната му цена сега е 40 милиона евро. Към момента Лестър не е получил никакви оферти за играча.

Лондончани пък вече привлякоха Калиду Кулибали от Наполи и направи опити да вземе Нейтън Аке от Манчестър Сити и Жул Кунде от Севиля след напускането на Антонио Рюдигер и Андреас Кристенсен. Аке обаче остана на „Етихад“, докато Кунде е пред трансфер в Барселона, макар „сините“ да бяха постигнали споразумение с „андалусийци“.

Челси може да се бъде напуснат от още двама бранители – капитанът Сесар Аспиликуета и Маркос Алонсо, които са обект на интерес именно от страна на Барселона.   

„Evening Standard“ твърди още, че „сините“ ще се обърнат и към дуото на Интер Дензъл Дъмфрис и Милан Шкриниар в опит да подсилят възможностите си в защита. Съобщава се, че първият е получил зелена светлина да напусне „нерадзурите“, но към него има интерес и от страна на Манчестър Юнайтед.

Интер обаче иска 59 милиона паунда за Шкриниар, който е желан и от френския шампион Пари Сен Жермен.