Отборът на Челси ще се конкурира с Манчестър Юнайтед за подписа на защитника на Интер Милан Дензъл Дъмфрис това лято. „Gazetta dello Sport“ съобщава, че тимът на Томас Тухел проявява интерес към 26-годишния футболист и е готов да отправи оферта на стойност от 21 милиона паунда.

Изданието пише, че трансфер на Дъмфрис в Челси може да бъде подпомогнат от евентуалното завръщане на Ромелу Лукаку в Интер.

„Сините“ се стремят да подсилят защитата си, след като загубиха Антонио Рудигер и Андреас Кристенсен без пари, а бъдещето на Маркос Алонсо и капитана Сесар Асиликуета в клуба също е под съмнение.

Междувременно Лукаку изпитва затруднения, след като се завърна на „Стамфорд Бридж“ срещу 98 милиона паунда миналото лято. Имаше информации, че белгиецът може отново да заиграе на „Джузепе Меаца“, което ще даде импулс на Челси в преследването на Дъмфрис.

Откакто подписа с италианския гранд миналото лято, Дъмфрис изигра 33 мача за тима в Серия А. През миналия сезон той спечели Купата и Суперкупата на Италия.

Смята се също, че Манчестър Юнайтед желае да подпише с Дъмфрис с оглед колебливото представяне на Аарън Уан-Бисака, което му коства и титулярното място за сметка в отбора. Новият мениджър на „червените дяволи“ Ерик тен Хаг е впечатлен от представянето на Дъмфрис, след като се присъедини към Интер от ПСВ Айндховен миналата година.

Дъмфрис, който отбеляза пет гола и асистира за още 7 миналия сезон, има договор с „нерадзурите“ до лятото на 2025 година.