Италианският вицешампион Интер е започнал преговори с бившия защитник на Борусия Дортмунд Дан-Аксел Загаду. В момента 23-годишният французин е свободен агент, след като договорът му с „жълто-черните“ изтече. По този начин „нерадзурите“ могат да го вземат без трансферна сума, пише „Calciomercato“.

От Интер имат нужда от нов играч за центъра на отбраната, след като клубът се раздели с ветерана Андреа Ранокия, а има информации, че и Милан Шкриниар може да бъде продаден до края на трансферния прозорец. Поради тази причина шефовете на „Джузепе Меаца“ са се свързали с агента на Загаду и са проучили възможността за неговото привличане в клуба.

Загаду е продукт на школата на Пари Сен Жермен, но е освободен през 2017 година, когато преминава на „Сигнал Идуна Парк“. За последните пет сезона при „вестфалци“ той записа 91 мача, 4 гола и 1 асистенция на сметката си.

Бранителят играе с ляв крак и е доста стабилен във физическите сблъсъци. Той умее също така добре да изнася топката и може да има важна роля при изграждането на атаките на своя отбор. Преди време се говореше за интерес към него и от страна на Манчестър Юнайтед, но изглежда той охладня, което дава възможност на Интер да го вземе в състава си.