Представители на италианския Рома са се срещнали с антуража на Пауло Дибала в неделя, тъй като имат интерес да го доведат на „Олимпико“. Аржентинският национал е свободен агент, след като договорът му с Ювентус изтече и не беше подновен.

Той изглеждаше много близо до това да се присъедини към Интер, но интересът на „нерадзурите“ охладня след завръщането на Ромелу Лукаку в клуба под наем от Челси.

Сега „Radio Radio“ пише, че директорът на Рома Тиаго Пинто се е срещнал с обкръжението на Дибала в неделя, за да обсъдят ситуацията и са установили, че играчът е готов да намали предишните си искания за заплата поради липса на подходящи оферти.

Милан и Наполи не изглеждат особено заинтересовани да отправят оферта, така че Рома се надява присъствието на Жозе Моуриньо и страстните фенове на „джалоросите“ да са достатъчни, за да убедят Дибала да премине в тима от италианската столица въпреки липсата на футбол в Шампионската лига.

Все още към аржентинеца има интерес от Арсенал и Манчестър Юнайтед, но Дибала е прекарал практически цялата си кариера в Италия и смята, че Серия А му подхожда най-много, както и начинът на живот в страната.