Френският шампион Пари Сен Жермен е подал първоначална оферта за нападателя на Сасуоло Джанлука Скамака. 23-годишният футболист отбеляза 16 гола в Серия А през миналия сезон и привлече сериозен интерес към себе си.

Смята се, че отборът на Арсенал също има сериозен интерес към него, тъй като мениджърът Микел Артета иска да подсили нападението на тима след напускането на Пиер-Емерик Обамеянг и Александър Лаказет.

„Gazzetta dello Sport“ дори твърди, че Сасуоло вече е отказал оферта на стойност от 35 милиона паунда от страна на „артилеристите“. По-рано този месец беше съобщено, че Скамака е отхвърлил офертата от Висшата лига с надеждата да подпише с италиански гранд това лято.

Сега обаче и ПСЖ влизе в надпреварата за младия нападател. Френският тим е изпратил първа оферта от 30 милиона паунда плюс различни бонуси, пише „Sky Italia“. Тази сума обаче е била отхвърлена от Сасуоло, който, според информациите, иска да получи 43 милиона за италианския национал.

Скамака също е искан от Интер, въпреки че се смята, че „нерадзурите“ ще се опитат да си върнат Ромелу Лукаку от Челси под наем. Те също така са близо до привличането още на Пауло Дибала, който напусна Ювентус, както и Хенрих Мхитарян от Рома.  

Смята се, че цел № 1 на Арсенал това лято е звездата на Манчестър Сити Габриел Жезус. Бразилският нападател влезе в последната година от договора си с „гражданите“ и сега се очаква да напусне след пристигането на Ерлинг Халанд.

Челси, Тотнъм и Реал Мадрид ссъщо а свързани с 25-годишния Жезус, но според последните информации Арсенал води в надпреварата за неговия подпис.