Изпълнителен директор на Интер Джузепе Марота потвърди намерението на клуба да подпише с Пауло Дибала, с което може да нанесе огромен удар по Манчестър Юнайтед и Тотнъм. Аржентинският ас ще стане свободен агент през лятото, след като Ювентус и 28-годишният футболист не успяха да се разберат за нов договор.

Ман Юнайтед са свързвани с Дибала, след като новият мениджър на тима Ерик тен Хаг е почитател на нападателя. Междувременно „шпорите“ запазиха интереса си към играча, след като не успяха да си осигурят услугите му миналата година.

Gulliver/GettyImages
28 снимки

Но и двата отбора може да пропуснат възможността да го вземат, след като Интер се счита за големия фаворит. Според италианското издание „Gazzetta delo Sport“, Дибала е избрал именно „нерадзурите“ за свой следващ клуб. Смята се, че аржентинецът ще печели най-малко около 6 милиона евро годишно на „Джузепе Меаца“.

Сега шефът на Интер Марота коментира спекулациите, свързващи неговия тим с футболиста на Ювентус.

„Дибала е отличен футболист. Той ще бъде на разположение като свободен агент, така че мисля, че много клубове го искат. Имаме качествена атакуваща линия с петима играчи, които направиха Интер отбора с най-добра атака в Серия А. Нямаме проблеми, но оценявам качествата на Дибала“, заяви Марота пред „Sky Sports Italia“ преди финала за Купата на Италия между Интер и Ювентус в сряда, спечелен от „нерадзурите“ с 4:2 след продължения на „Олимпико“.

Дибала беше един от открояващите се играчи за Юве този сезон, след като отбеляза 15 гола и даде 6 асистенции в 36 мача във всички турнири.