Най-крайните привърженици на Интер взеха отношение спрямо многопластовата ситуация около тарана на отбора Мауро Икарди. Ултрасите от Курва Норд отдавна недолюбват разжалвания капитан и заявиха в отворена декларация, че аржентинският футболист трябва да се махне час по-скоро.

Днес наставникът на Интер Лучано Спалети потвърди, че 26-годишния проблемен играч ще бъде титуляр срещу Дженоа в сряда. Ситуацията около него се влоши на 13 февруари, когато клубът публично му отне капитанската лента. Впоследствие Икарди отказа да тренира, позовавайки се на мистериозна травма в коляното, а логично спря и да попада в групата за мачовете. През миналата седмица се стигна до напредък в разговорите и футболистът отново поде занимания с основната група. Новият шок дойде в петък, когато Спалети на всеослушание обяви, че няма да включи Икарди за състава си за дербито с Лацио, загубено с 0:1. Предполагаемата причина за последния обрат е, че Икарди е отказал да поднесе извинения пред съотборниците си.

Затова и сега ултрасите са крайно против почти пълното реабилитиране на нападателя. „След вътрешна среща всички групировки от Курва Норд единодушно решихме, че поведението на №9 от „нерадзурите” не бива да се толерира повече”, заявиха феновете.

„Курва Норд вярва, че Икарди е показал липса на необходимия характер не само за капитанската лента, но също и като обединител на съблекалнята. С тази декларация подканяме Интер да вземе нужните мерки колкото се може по-скоро за премахването му от състава, който не показва и най-малка следа от намерение да сподели бъдещия си път с него. Също така това ще сложи край на рисковете, които надвиснаха над нашия сезон. Класирането за Шампионска лига без проект, който слага в сърцевината си концепцията за отборна игра, към който Икарди очевидно не може да бъде част, само подготвя почвата за бъдещи провали”, казаха още ултрасите.