Барселона и Интер си спретнаха сензационен спектакъл, завършил при резултат 3:3 в ключова битка от четвъртия кръг на груповата фаза на Шампионска лига. Усман Дембеле откри в 41-а минута за каталунците. Николо Барела изравни в 50-а минута. Лаутаро Мартинес успя да оформи пълния обрат в 63-а минута. Седем минути преди края Роберт Левандовски отърва домакините, изравнявайки за 2:2. Робин Госенс върна отново аванса на Интер, а в последните секунди на мача драмата беше пълна след нов гол на Левандовски за крайното 3:3. 

34 снимки

Домакините опитаха да започнат активно и в 10-а минута Левандовски видя как негов удар е бива блокиран току преди да се наложи намеса на Андре Онана. 

В 17-а минута обаче Интер беше тимът, който трябваше да съжалява. След центриране Един Джеко засече добре топката, но имаше нещастието да уцели само гредата. 

В 26-ата минута след поредица от финтове Дембеле пробва удар от дистанция, с който Онана се справи. Темпото на срещата бе много високо, домакините владееха топката в големи периоди, но по-опасните атаки бяха организирани от "нерадзурите".

При поредната отлична контраатака Барела намери Дъмфрис, който на прекрасна позиция, но стреля в тялото на Тер Стеген.

В крайна сметка, момчетата на Шави успяха да нанесат първия удар. След хубаво нападение Сержи Роберто успя да достави перфектна топка за Усман Дембеле, който нямаше как да сбърка за 1:0. 

Само пет минути след рестарта обаче домакините бяха смълчани. Николо Барела засече по чудесен начин центриране и изравни за 1:1. Проблемите за "блаугранас" се удвоиха в 63-а минута, когато и Лаутаро Мартинес прониза Тер Стеген за шокиращ пълен обрат - 2:1. 

Испанският гранд отново вдигна педала на газта и все пак стигна до изравнителен гол. В 83-а минута Левандовски намери пространство за удар и разстреля Онана, за да съхрани до някаква степен поне шансовете за продължаване напред. 

Драмата обаче беше оставена за последните минути, когато първо Госенс матира Стеген за 3:2, а броени минути по-късно Левандовски успя да върне паритета, оформяйки крайния резултат. 

Барселона - Интер 3:3

Ето и съставите на двата тима:

Барселона: Тер Стеген, Алонсо, Ерик Гарсия, Пике, Сержи Роберто, Бускетс, Педри, Гави, Рафиня, Дембеле, Левандовски;

Интер: Онана, Димарко, Бастони, Де Фрай, Шкриняр, Дъмфрис, Барела, Мхитарян, Чалханоолу, Джеко, Лаутаро Мартинес;