Капитанът на Манчестър Юнайтед Луис Антонио Валенсия е с изтичащ договор през лятото на тази година. Всички действия от страна на борда на „червените дяволи” пък сочат, че нов дългосрочен договор на еквадореца няма да бъде предложен, а това дава възможност на Интер да е в позиция за преговори.

33-годишният краен бранител загуби позициите си в стартовите 11 за Манчестър под ръководството на Жозе Моуриньо. Той се завърна в игра в четвъртия мач на Олег Гунар Солскяер начело при успеха над Нюкасъл с 2:0. Козът в ръкава на англичаните обаче е, че имат възможност автоматично да подновят договора на Валенсия с допълнителни 12 месеца.

Въпреки това пристигането на Диого Далот, както и възможността на Ашли Йънг да оперира в тази зона на терена, позволяват на Валенсия да мисли за друг пристан. Италианският журналист Джанлука Ди Марцио потвърждава, че Интер е готов да предложи оферта на Валенсия и да го привлече на „Джузепе Меаца”. Всичко това ще стане факт, ако Жоао Миранда напусне италианския клуб през този месец.

Бразилецът иска да напусне Ботуша, след като към него има интерес от Китай, както и от други европейски клубове. Валенсия се присъедини към Юнайтед преди десет години с трансфер от Уигън за 16 милиона паунда. Южноамериканецът има 240 срещи с фланелката на „червените дяволи” и 17 гола. Първоначално Валенсия бе използва от Сър Алекс Фъргюсън като дясно крило, след което стана първи избор на десния бек за английския тим.