Нападателят на Манчестър Юнайтед Ромелу Лукаку изпитва притеснения, че няма да може да напусне английския тим, който му е сложил цена от 70 милиона паунда. Лукаку е един от силно котираните футболисти на Юнайтед, който е считан за напускащ след разочароващата кампания 2018/19.

Мениджърът на отбора Оле Гунар Солскяер е решил да махне белгиеца от състава и да разчита в нападение на англичанина Маркъс Рашфорд. Италианският Интер води сякаш в надпреварата за подписа на белгиеца, но The Mirror пише, че двата клуба са далеч от споразумението. Юнайтед иска от „нерадзурите” да заплатят 70 милиона паунда, като от Интер се надяват да смъкнат цената поне с 20 милиона плюс Иван Перишич. Хърватинът е силно желан от английския тим, като бе близо до трансфер през 2017-а година.

Ромелу Лукаку има 42 гола в 96 мача с екипа на „червените дяволи”. Очаква се Интер да натисне здраво за подписа на стрелеца, ако се стигне до договорка между клуба и Антонио Конте, който е считан за фаворит за поста на „Джузепе Меаца”. Конте опита да привлече Лукаку, докато беше мениджър на Челси, а в този момент Интер е готов да му даде 175 хиляди паунда седмично.